فروشگاه اینترنتی آبگوشت

فروشگاه اینترنتی آبگوشت

فروشگاه اینترنتی آبگوشت

فروشگاه اینترنتی آبگوشت

فروشگاه اینترنتی آبگوشت

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

اطلاعاتی در مورد اینکه مارچوبه چیست و چه خواصی دارد

نام دیگر و خواص درمانی و دارویی گیاه مارچوبه چیست در طب سنتی در سایت جسارت

مارچوبه چیست ,مارچوبه چیست,گیاه مارچوبه چیست,خواص مارچوبه چیست,معنی مارچوبه چیست,نام دیگر مارچوبه چیست,خواص درمانی مارچوبه,خواص درمانی مارچوبه,خواص دارویی مارچوبه,خواص درمانی گیاه مارچوبه,خاصیت دارویی مارچوبه,خاصیت درمانی مارچوبه,خواص دارویی مارچوبه,خواص دارویی گیاه مارچوبه,مارچوبه در طب سنتی,مارچوبه طب سنتی,خواص مارچوبه در طب سنتی

نام دیگر و خواص درمانی و دارویی گیاه مارچوبه چیست در طب سنتی

مارچوبه چیست , گیاه مارچوبه چیست , خواص مارچوبه چیست , معنی مارچوبه چیست

در این مطلب از سایت جسارت به نام دیگر و خواص درمانی و دارویی گیاه مارچوبه چیست در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

مارچوبه گیاهی گلدار است که بومی بیشتر مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا است. مارچوبه گیاهی علفی چندساله و دوپایه از راسته مارچوبه، تیرهٔ مارچوبگان و سردهٔ مارچوبه است. گل‌های بسیار کوچک آن در روی پایه‌های نر و ماده قرار دارند. گل‌های آن دارای ۶ کاسبرگ و ۶ گلبرگ و ۶ پرچم و یک مادگی سه برچه‌ای است گل‌های نر به رنگ زرد مایل به سبز بوده، کاملاً از گل‌های ماده که معمولاً به رنگ قرمز در می‌آیند قابل تشخیص می‌باشند. معمولاً برداشت مارچوبه از سال سوم، یعنی دو سال بعد از انتقال تاج آن به محل اصلی آغاز می‌شود .

مارچوبه چیست

مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد . مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های ۳ تا ۸ تائی خارج می شود . بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند . این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد . مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف کرد .

محل کاشت آن در ایران، خوی، تبریز، نواحی مختلف البرز، قصر قجر، جلفای اصفهان، اراک، کرمانشاه، جنوب ایران، و مهارلو در شیراز . همچنین در روستای رز از توابع شهرستان ماهنشان استان زنجان بصورت خودرو رشد میکند. این گیاه به‌عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته استفاده می‌شود.کاشت این گیاه در شهرستان دزفول رواج پیدا کرده است

گیاه مارچوبه چیست

باید مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیکه مارچوبه می خرید دقت کنید تازه باشد . شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است . ترکیبات شیمیایی: مارچوبه دارای آسپاراژین ف کونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیک ، آسپاراگوز ، و اسید سوکسی نیک می باشد دانه آن دارای ۱۵ درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است .

برخی افراد بعد از مصرف مارچوبه، بوی بدی در ادرارشان ایجاد می‌شود. مواد حاصل از تجزیه مارچوبه در بدن که مرتبط با ایجاد بوی بد در ادرار می‌شوند، عبارت‌اند از: متان اتیول، کربن دی سولفید، بوترولاکتون، ترکیبات متعدد سولفوری دیگر و … بدن برخی افراد به دلیل اختلالات خفیف ژنتیکی در فرآیند تجزیه و متابولیزه کردن مواد شیمیایی موجود در مارچوبه، مواد بوداری را ایجاد می‌کند. این افراد باید با وجود اثرات فوق‌العاده این گیاه، به دلیل این اختلال ژنتیکی مارچوبه را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.

خواص مارچوبه چیست

خواص داروئی : از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند . مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است ۱)خوردن آن دید چشم را تقویت می کند ۲)برای تقویت نیروی جنسی مفید است ۳)ضعف مثانه را برطرف می کند ۴)برای تقویت قلب مفید است ۵)ملین است و یبوست را برطرف می کند ۶)تب بر است ۷)مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند . ۸) مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند

نام دیگر و خواص درمانی و دارویی گیاه مارچوبه چیست در طب سنتی

مارچوبه چیست , گیاه مارچوبه چیست , خواص مارچوبه چیست , معنی مارچوبه چیست

مواد غذایی پروبیوتیک که بیشتر در منابع غذایی گیاهی یافت می‌شوند، در دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شوند و غذای مورد نیاز برای باکتری‌های روده مانند بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوس را فراهم می‌آورند. این باکتری‌ها که از باکتری‌های پروبیوتیک می‌باشند تجزیه مواد در دستگاه گوارش را تسهیل می‌کنند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌های روده‌ای مانند سرطان روده، بیماری‌های التهابی روده، آلرژی و… را می‌کاهند. یکی از پروبیوتیک‌های بسیار مهم اینولین می‌باشد که از پلی‌فروکتان‌ها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین می‌باشد.

معنی مارچوبه چیست

طرز استفاده : برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشکی آنرا از بین میبرد مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه کرد . مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم کرده آن است . دم کرده مارچوبه را به این صورت تهیه کنید : چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد . از این دم کرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز برای تسکین و آرامش قلب استفاده کنید . مضرات : مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .

مارچوبه چیست

  • حمزه مولایی

جوانه گندم

جمعه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۳۱ ق.ظ

خواص جوانه گندم برای پوست صورت و طرز تهیه جوانه گندم

در این مطلب از سایت جسارت به خواص جوانه گندم برای پوست صورت و طرز تهیه جوانه گندم می پردازیم

خواص جوانه گندم

بهتر است بدانید که جوانه گندم جزء آن دسته از مواد غذایی است که متاسفانه خانواده‌ها به میزان کافی از آن استفاده نمی‌کنند. این درحالی است که جوانه گندم سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین A  می باشد و مصرف آن برای خانواده ها ضروری است .شاید برایتان جالب باشد که جلوگیری از سرطان با مصرف ویتامین b17 که بیشتر در مغز زردآلو و هلو و وانه گندم هست امکان پذیر است

جوانه گندم ، خواص جوانه گندم , جوانه گندم طرز تهیه , جوانه گندم برای چاقی صورت

جوانه ی گندم در درمان مشکلات پوستی تأثیر بسیار دارد. توصیه می شود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم در غذا و سالاد و از نوع خشک آن به صورت ماسک استفاده کنید.

جوانه گندم در بارداری

در واقع ویتامین A موجود در این جوانه سبب افزایش قوه بینایی، سرعت رشد کودکان، شادابی پوست و سلامت ریه و گلو می گردد.از سوی دیگر مصرف جوانه ی گندم خستگی مفرط، ضعف و بی حالی را کم می کند. ویتامین B1 موجود در این جوانه نیز، برای تعادل سیستم عصبی ضرورت دارد.بهتر است بدانید  جوانه گندم در رفع بی‌خوابی، بروز یائسگی زودرس، اختلالات قلبی و دیابت هم می‌تواند مفید و مؤثر باشد.بنا بر توصیه متخصصان، کسانی که از سوء تغذیه رنج می‌برند یا منع استفاده از سبزی‌ها را دارند، می‌توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن، از کمبود ویتامین‌ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری نمایند.

نحوه استفاده از جوانه گندم

در واقع جوانه گندم هم مصرف خوراکی دارد و هم از ماسک آن استفاده می شود.

جوانه گندم ، خواص جوانه گندم , جوانه گندم طرز تهیه , جوانه گندم برای چاقی صورت

جوانه ی گندم سرشار از ویتامین E است که برای اختلالات قاعدگی و ضعف تخمک گذاری زنان مفید است و می توان برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن جوانه گندم را در رژیم غذایی افراد گنجانده شود.

جوانه گندم و ویتامین b17

بهتر است بدانید که پودر جوانه ی گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین E و ویتامین های گروه B است.ویتامین E امروزه به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود . سلنیوم و منیزیوم موجود در جوانه گندم، در پیشگیری از مبتلا شدن به انواع سرطان موثر شناخته شده می باشد.به اعتقاد برخی از متخصصان پوست و مو ، جوانه گندم در درمان ریزش مو ، رفع شوره سر و انواع جوش صورت و ناراحتی های پوستی موثر امی باشد..به عقیده  بعضی از متخصصان پوست ، مو و زیبایی، جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است و برای این منظور می توانید از ماسک جوانه گندم استفاده نمائید که سبب شادی و طراوت و روشنی پوست می شود. به این صورت که پودر جوانه گندم را با ماست تازه خمیر کرده و به مدت ۱۵_۲۰ دقیقه روی پوست صورت بگذارید.واقعیت این است که کسانی که از یبوست، خستگی و بی حالی، کلسترول بالا و دردهای عضلانی رنج می برند، باید از این ماده غذایی کمک بگیرند.در واقع جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح به شمار می روند.

جوانه گندم ، خواص جوانه گندم , جوانه گندم طرز تهیه , جوانه گندم برای چاقی صورت

گندم جوانه زده به مقدار زیادی دارای فیبر و آب است که باعث دفع کامل مدفوع شده، همچنین مانع از سرطان روده می شوند. مصرف آن یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت بدن است.

طرز تهیه جوانه گندم

بهتر است بدانید در سنین مختلف، مردان بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بیشتر از زنان به پروتئین و ویتامین های ب۶ ، ب۱۲ ، آ و اسید فولیک و املاح کلسیم، فسفر، روی و ید نیاز دارند. اما در باره زنان باردار و خانم های شیرده، بالاترین نیازهای غذایی، در نظر گرفته شده و حتی در مواردی از مقدار مصرف مردان نیز به مراتب بیشتر است.در واقع در سنین بالا به علت تحرک کمتر، نیاز بدن به انرژی کاسته شده، ولی در مقابل نیاز به ویتامین ها، املاح و پروتئین افزایش می یابد. با مصرف جوانه های مختلف می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین های ب را به بدن برسانید. توجه به این موضوع که تامین ویتامین های ث و ای، بتاکاروتن و سلنیوم می تواند از اکسیداسیون چربی ها در بدن جلوگیری کند و نیز تأمین منیزیم می تواند فشار خون را کنترل نماید، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه بیشتر پی خواهیم برد.

جوانه گندم ، خواص جوانه گندم , جوانه گندم طرز تهیه , جوانه گندم برای چاقی صورت

ویتامین B1 موجود در جوانه گندم موجب رفع خستگی مفرط، ضعف و بی حالی می شود.

بهتر است اگر می خواهید لاغر شوید، پودر جوانه ی گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو ۱۰ دقیقه قبل از صرف غذا میل کنید و اگر می خواهید چاق شوید آن را ۱۰ دقیقه بعد از صرف غذا بخورید.جوانه گندم بسیار پر خاصیت است و می توانید در سالادها زا آن استفاده نمایید.

جوانه گندم ماده ای پرخاصیت برای بدن

جوانه گندم ، خواص جوانه گندم , جوانه گندم طرز تهیه , جوانه گندم برای چاقی صورت

جوانه گندم همچنین در ریزش مو و حتی در ترمیم موهای آسیب دیده نقش مؤثری داشته و برای همین منظور توصیه می شود که هر روز ۲ قاشق غذاخوری گندم جوانه زده تازه را خوب جویده و فرو دهید و همچنین به صورت روزانه همراه با غذاها و نوشیدنی ها میل گردد.

ماسک جوانه گندم

ماش، عدس، گندم، جو و شنبلیله، دانه‌هایی هستند که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند.طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربی‌های موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذب‌تری تبدیل می‌شوند .در این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش، اما کالری و کربوهیدرات‌هایش کاهش می‌یابد زیرا نشاسته موجود در گندم، برای تأمین املاح و ویتامین‌ها مصرف می‌شود.اگر چه نشاسته موجود در جوانه‌ها کمتر می‌شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون ارزش غذایی 4 قاشق غذاخوری جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت ساده‌تر، 100 گرم گندم، 500 کیلوکالری و 100 گرم جوانه گندم، 200 کیلوکالری انرژی دارد.ویتامین B موجود در جوانه گندم نیز نقش موثری در تعادل سیستم عصبی دارد و مصرف آن در کسانی که دچار اختلالات خواب (کم‌خوابی) یا احساس خستگی مفرط، ضعف و بی‌حالی را کاهش می‌دهد.

جوانه گندم در ماست

جوانه ی گندم به دلیل داشتن ویتامین‌های E، سلنیوم و منیزیم، رادیکال‌های آزاد را حذف می‌کند و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیت‌های مغز کمک می‌کند. بهترین روش مصرف جوانه گندم به صورت تازه است نه پودر یا خشک‌شده آن.می‌توان جوانه‌ها را به انواع سالادها افزود و به میزان مناسب همراه غذا خورد یا به ماست اضافه کرد. به این ترتیب هم تنوع و هم ارزش غذایی سالاد افزایش می‌یابد.توصیه می‌شود جوانه گندم را در غذای بچه‌های زیر 2 سال هم بریزید اما به دلیل طعم خاص آن، بهتر است برای بچه‌های بین سنین 5-2 سال، آن را به ماست اضافه کنید. در صورتی که کودک بالای 5 سال است، حتماً جوانه‌ها را به سالاد بیفزایید.مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچ‌های خانگی، میان وعده‌ای مناسب برای تمام افراد به خصوص دانش‌آموزان است.

گفتنی است که میوه و سبزیجات و دانه ها و یا جوانه گندم و جوانه ماش برای درمان نقرس بسیار مفید است.

جالب است بدانید که تخمه‌ آفتاب‌گردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن می باشد که در این مورد آخر می‌تواند با جوانه‌ گندم، جگر و یا زرده‌ی تخم مرغ وارد رقابت گردد.در واقع این تخمه های پرطرفدار همچنین سرشار از ویتامین B و ویتامین E می‌باشند.بدنیست بدانید که تخمه آفتاب‌گردان انرژی دهنده بسیار خوبی است. لازم به ذکر است که یک مشت تخمه‌ی آفتاب‌گردان 55 درصد تیامین یا همان ویتامین B1 مورد نیاز روزانه‌ی ما را تأمین می نماید . همچنین بدنیست بدانید که تخمه آفتاب‌گردان حاوی میزان قابل توجهی فولات (اسیدفولیک) و اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5 و ویتامین‌های دیگر گروه B می‌باشد. این ویتامین‌ها موجب می‌شوند که بدن به خوبی بتواند از هیدرات‌های کربن (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد

طبق تحقیقات به عمل آمده مصرف روزانه و مرتب جوانه ی گندم به رفع کم خوابی و تقویت حافظه کمک می کند . جوانه گندم تازه را هر روز صبح ناشتا به صورت 1 قاشق غذاخوری خوب جویده و فرو دهید تا تاثیرات خود را نشان دهد

جوانه گندم

  • حمزه مولایی

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

يكشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۶، ۰۹:۴۵ ب.ظ

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی در سایت جسارت

غوره و مویز ,غوره مویز,غوره نشده مویز گشتی احسنت,غوره نشده مویز شده,غوره نشده مویز شدی,غوره نشده مویز شده است,غوره نشده مویز شده یعنی چه,غوره نشدی مویز گشتی,غوره نشده مویزگشتی,غوره نشده مویز شدن,خواص غوره,خواص غوره و آبغوره,خواص غوره وابغوره,خواص آبغوره,خواص گرد غوره,خواص پودر غوره,خواص تفاله غوره,خواص آش غوره,عوارض غوره,عوارض آب غوره,عوارض مصرف آبغوره,عوارض غوره در بارداری,خواص و عوارض غوره,عوارض مویز,عوارض خوردن مویز,عوارض مصرف مویز,خواص و عوارض مویز,عوارض زیاد خوردن مویز,عوارض مصرف زیاد مویز,فواید و عوارض مویز,خواص مویز,خواص مویز در بارداری,خواص مویز در طب سنتی,خواص مویز چیست,خواص مویز برای زن باردار,خواص مویز و کشمش,خواص مویز سیاه در بارداری,خواص مویز با هسته,خواص مویز در دوران بارداری,خواص مویز بی دانه

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

غوره و مویز , عوارض غوره , خواص غوره , خواص مویز

در این مطلب از سایت جسارت به مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

غوره میوه نارس انگور  است که دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک و قند می باشد .غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است

غوره و مویز

خواص غوره از دیدگاه طب سنتی ایران : غوره که در عربی حصرم نامیده می شود انگور خام نارس سبز ترش است و مزاج آن سرد و خشک است. از مصلحات غوره می توان گلقند، انیسون و انجیر را نام برد. از خواص غوره می توان به مواردی چون کاهنده حرارت خون و صفرا، تکه تکه کننده بلغم حاصل در معده، موجب یبوست، مقوی جگر و بدن و رافع تشنگی و سستی اعضا اشاره کرد. ضماد ساییده خشک آن جهت خوشبو کردن عرق و جهت جوشش و خارش و سستی بدن نافع است. اگر عدس پوست گرفته با سرکه و غوره پخته شود برای مبتلایان به آبله و بیماری های گرم سودبخش است. چنانچه افراد در زمان خوردن غذا بسیار معطل شوند و خوردن غذا زمان بسیاری طول بکشد هضم نامرتب می گردد، در این حالت باید مقداری میوه از قبیل امرود و گلابی یا بعضی غذاهایی که استحاله آن سریع نیست مانند سماق و غوره میل نمایند تا قبل از آنکه غذای بعدی هم هضم شود غذاهایی که در وهله اول خورده شده، فاسد نگردد.

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

غوره و مویز , عوارض غوره , خواص غوره , خواص مویز

غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست . همچنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است . هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار  از خوردن زیاد غوره خودداری کنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .

عوارض غوره

مضرات غوره: کاهنده قوای جنسی . غوره مضعف معده سرد است و مولد ریاح و گاز در بدن و دلپیچه و موجب عطش در بعضی امزجه به دلیل درهم کشیدن اجزای معده. غوره و ترکیبات مشابه مانند انار ترش و ریباس (ریواس) کبد را به سرعت خنک می کند و در مواردی که فرد به سردی و برودت کبد مبتلا است باید از مصرف آن پرهیز شود.

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

غوره و مویز , عوارض غوره , خواص غوره , خواص مویز

غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است . در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است . آب غوره برای درمان چاقی  مفرط مفید است . بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبود ویتامین C  در بدن به وجود می آید ، با آب غوره درمان می شود . آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است . در دفع زردی  موثر است .

خواص غوره

خواص مویز در طب سنتی : مویز از خانواده کشمش و جزو گروه میوه‌ ها طبقه ‌بندی می ‌شود. بسیاری از افراد ترجیح می‌ دهند که به ‌جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند. مویز، هضم‌ کننده غذا و گرم‌ کننده تمام بدن، به ‌خصوص کلیه و مثانه است. مزاج مویز، گرم و تر است و خوراکی ‌هایی مانند سکنجبین، عناب و آب میوه‌ های ترش در طب سنتی جزو مصلحات این میوه مطرح شده‌ اند. مصرف حجم متعادلی از آن می ‌تواند باعث دفع باد، تقویت معده، کبد، کلیه‌ ها و مثانه بشود. ضمن این که مویز باعث باز شدن رگ ‌های خونی هم می ‌شود و مدر، ملین و محرک نیروی جنسی در افراد سردمزاج است.

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

غوره و مویز , عوارض غوره , خواص غوره , خواص مویز

خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند . حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی میکند .  آبغوره تقویت کننده کبد   است . برای برطرف کردن ورم گلو  ، آب غوره قرقره کنید . برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

خواص مویز

خوردن مویز همراه با عسل باعث افزایش فواید آن در بدن می ‌شود. به‌ علاوه، استمرار در مصرف مویز می‌ تواند به افزایش حافظه، قدرت فهم، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق‌ و خو هم کمک کند. مصرف 21 عدد مویز سرخ، به صورت ناشتا، باعث پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ ها خواهد شد و با حفظ سلامت دهان و دندان، خوشبو شدن دهان را هم در پی خواهد داشت. هنگام خرید مویز، حواستان باشد که انواع چاق، پرگوشت، شیرین و کم‌ دانه آن را انتخاب کنید. مویزهای بسیار خشک، کم ‌گوشت و پردانه، جزو بدترین انواع مویز هستند. 

غوره و مویز

  • حمزه مولایی