شیرین بیان
شیرین بیان
شیرین بیان ،شیرین بیان خواص،شیرین بیان و قاعدگی،شیرین بیانی،شیرین بیان برای میکروب معده،شیرین بیان و دیابت،شیرین بیان به انگلیسی،شیرین بیان برای معده،شیرین بیان برای سفیدی پوست،شیرین بیان و هلیکوباکتر پیلوری،شیرین بیان خواص و مضرات،عرق شیرین بیان خواص،شیرین بیان چه خواصی دارد،ریشه شیرین بیان خواص،عصاره شیرین بیان خواص،شیره شیرین بیان خواص
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم به خواص مفید گیاه شیرین بیان بپردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.شیرینبیان (نام علمی: Glycyrrhiza glabra)، که به فارسی مَهْک گفته میشود، گیاهی خودرو از تیرهٔ سبزیآساها، بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و نواحی معتدل آسیا ست. در اکثر نقاط ایران خصوصاً در شهرستان خاتم مروست و نواحی شرقی و شمال شرقی و همچنین آذربایجان، سلسله جبال بختیاری و شهرستان اقلید به فراوانی میروید. برگهای آن مرکب است و از ۴ تا ۷ زوج برگ به اضافهٔ یک برگچهٔ انتهایی تشکیل یافتهاست که به سبب ترشح شیره، چسبندهاند. گلهایش مایل به آبی و میوهاش شامل ۵ تا ۶ دانهٔ مایل به قهوهای است. ریشه و ساقهٔ زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.ریشهها و ریزومهای این گیاه دارای پوستی قهوهایرنگ یا سیاه و مغز زردرنگ است.
خواص شیرین بیان
جالب است بداند یکه با اهمیت ترین خاصیت شرین بیان درمان کننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز به مقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید شخص معالجه خواهد گشت بدنیست بدانید که گیاه شیرین بیان برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری می کند و برای نرم کردن سینه مفید می باشد.بهتراست بدانید که برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .جالب است بدانید که جهت رفع سنگینی معده و هضم غذا بعد از غذا یک فنجان از جوشانده شیرین بیان میل نماید . برای رفع بوی بد بدن، زیر بغل و بین انگشتان پا برگ شیرین بیان را به صورت ضماد مصرف کنید.جالب است بدانید که شیرین بیان چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند و برای این منظور 2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید. بدنیست بدانید که برای درمان سوختگی های شدید برگ خشک شیرین بیان را سائیده با روغن زیتون مخلوط نموده به صورت مرهم بمالند.چه کسانی باید از مصرف شیرین بیان خودداری کنند؟در واقع کسانی که فشار خون دارند از خوردن شیرین بیان خودداری نمایید.لازم به ذکر است که برای بیماران مبتلا به دیابت شیرین بیان ممنوع می باشد. مدت استفاده شیرین بیان نباید بیش از 3 هفته باشد.
شیرین بیان چیست
شیرین بیان گیاهی است که در بیشتر مناطق جهان یافت میشود و در ایران بیشتر در شهرستان اقلید و نواحی شرقی و شمال شرقی و همچنین آذربایجان به فراوانی میروید. رنگ گل شیرین بیان مابین قرمز و آبی بوده ریشه و ریزومهای (ساقه زیر زمینی) گیاه شیرین بیان بلند و دارای پوستی سیاه و مغزی زرد هستند و مهمترین قسمت دارویی این گیاه محسوب میشوند. گلی سیریزین و اسید گلی سیریزیک از مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده این گیاه بوده و به عنوان ترکیب فعال در ریشه شیرین بیان پنجاه برابر از شکر شیرینتر هستند، همچنین ریشههای این گیاه حاوی ترکیبات دارویی کومارین، فلاون، روغنهای فرار و استرول گیاهی است. به گیاه شیرین بیان در فارسی مهک نیز گفته می شود و از زمانهای قدیم به عنوان بزگترین داروی معالجه زخم معده و ناراحتیهای معده استفاده میشده است و به عقیده پزشکان طب سنتی خواص شیرین بیان باعث درمان زخم معده در سه تا چهار ماه میشود، همچنین معتقد بودند جوشانده ریشه شیرین بیان، معده را پاکسازی و سالم میکند و وقتی که معده پاک و سالم باشد، در حقیقت تمام اعضای بدن سالم است.
شیرین بیان و قاعدگی
گلیسیریزین در عملکرد استروژن تأثیر دارد. این ترکیب روی گیرنده های استروژنی بدن تثبیت می شود. به این صورت زمانی که میزان استروژن بیش از اندازه بالا می رود (که یکی از عوامل بروز سندرم پیش از قاعدگی است) باعث انسداد گیرنده های این هورمون شده و فعالیت آن را کاهش می دهد. زمانی که میزان استروژن دچار افت و کاهش می شود (مانند دوران بعد از یائسگی) گلیسیریزین به صورت جزئی کمبود آن را جبران می کند. این گیاه همچنین در ترکیب داروهای برخی از اختلالات قاعدگی یا داروهای مربوط به یائسگی استفاده می شود.
طرز تهیه دم کرده شیرین بیان
لازم به ذکر است که برای درست کردن دم کرده ی شیرین بیان باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد.دقت کنید که برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.
شیرین بیان برای میکروب معده
مهمترین خاصیت گیاه شیرین بیان در زخمهای معده است که سبب از بین رفتن باکتری بوجود آورنده زخم معده میشود و این امر در چند بیمار انجام شده و به تائید رسیده است.این گیاه به عنوان یک داروی گیاهی کامل و موثر علیه باکتری محسوب میشود شیرین بیان به عنوان گیاهی شناخته شده در دفع سموم، نرم کننده، مرهم، ضد بو، خلط آور، عرق آور، تب بر، ملین و مناسب برای ناراحتیهای قفسه سینه و محرک تولید استروژن در نظر گرفته میشود. دو عصاره از شیرین بیان به دست میآید که زخمها را التیام یا بهبود میبخشد و به عنوان گیاهی که مرهم طبیعی برای معده، گلو و سایر غشاهای مخاطی است. همچنین ماده موثر در شیرین بیان باعث فعالیت ضد تورم مفاصل و ضد التیام در بدن انسان میشود. شیرین بیان دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی است که از بروز ضایعات تصلب شرایین ممانعت میکند و اثرات ضد میکروبی قوی نیز دارد. حاجی سید جوادی افزود : از زمانهای قدیم از شیرین بیان برای درمان انواع سرفه در کودکان و بزرگسالان استفاده میشود و در حال حاضر هم در شربتهای ضد سرفه ترکیبات شیرین بیان وجود دارد.
شیرین بیان و دیابت
یک نمونه از گیاهان مفید برای بیماران دیابتی، ریشه شیرین بیان است که طعم خوبی دارد، سطح قندخون را افزایش نمیدهد و به کاهش قندخون بیماران هم بسیار کمک میکند. نوشیدنیهای شیرین، انواع نوشابه، آبمیوههای شیرین، چای شیرین، نوشیدنیهای انرژیزا و سایر نوشیدنیهای شیرین برای بیماران دیابتی مضر است و سطح قندخون را افزایش میدهد.
شیرین بیان برای معده
از شناخته شده ترین خواص ریشه و ریزوم (ساقه زیر زمینی) شیرین بیان استفاده از آن در درمان زخم معده است. پزشکان طب سنتی به درمان زخم معده با شیرین بیان در زمان کوتاه سه تا چهار ماهه اعتقاد دارند. به طور کلی این گیاه به دلیل داشتن ماده موثرهای به نام «اسید گلیسیرینیک» در درمان زخمهای گوارشی، بهویژه زخم معده، اثنی عشر و نیز التهاب معده (گاستریت) موثر است، همچنین مطالعات نشان داده است شیرین بیان دارای خواص ضدهلیکوباکترپیلوری است که این یافته نیز موید مفید بودن این گیاه برای کمک به درمان ناراحتیهای گوارشی و رفع اسپاسمها دستگاه گوارش است. مهمترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است و در اروپا و آمریکا استفاده می شود، درمان سرطان معده با این گیاه ارزشمند است. مکانیسم تاثیر شیرین بیان برای معده، به این صورت است که شیرین بیان به واسطه ترکیبات ذکر شده، سطح اسید معده را پایین میآورد، سوزش معده و سوء هاضمه را کم میکند و در نهایت به عنوان یک ضد یبوست ملایم عمل میکند و میتوان از آن، برای رفع اسپاسم، التهاب و ناراحتی در لوله گوارش استفاده کرد. همچنین این گیاه با افزایش شیره صفرا و کاهش سطح کلسترول تاثیر مثبتی روی کبد هم دارد. به طور کلی بیماری ورم معده، التهاب پوشش داخلی معده است و تنها یک بیماری محسوب نمیشود، بلکه گروهی از بیماری هاست و ممکن است موجب خوردگی مخاط معده و خونریزی شود. بنابراین عجیب نیست که عدهای از اطبا سنتی اعتقاد دارند، زمانی که معده پاک و سالم باشد تمام اعضای بدن سالم هستند و این ویژگی مهمترین خاصیت گیاه شیرین بیان است.
شیرین بیان برای سفیدی پوست
از عصاره گیاه شیرین بیان برای درمان لک های پوست استفاده می شود، تحقیقات در این زمینه، نتایج رضایت بخشی را ارایه داده است و می توان از مزایای طبیعی این گیاه پرفایده بهره برد. آیا واقعا چنین نتایج درمانی از این گیاه انتظار می رود؟ گیاهی است چند ساله و انبوه و به ارتفاع یک تا دو متر ، برگها مرکب و دارای چهار تا هفت جفت برگچه و یک برگچه انتهایی است که برگچه ها بیضوی بوده و کناره آنها صاف است .گلها نامنظم و به رنگهای ارغوانی ، زرد یا بنفش به صورت مجتمع در انتهای ساقه های گل دهنده مشاهده می شوند.
شیرین بیان و هلیکوباکتر پیلوری
تایج نشان دادند که حساسیت باکتری های جدا شده از معده افراد مختلف به عصاره های شیرین بیان متفاوت است. در میان عصاره های موردبررسی، عصاره شیرین بیان رویشگاه اردبیل کمترین MIC(حداقل125ppm ) را از خود نشان داد و تقریبا تمامی سوش ها به عصاره منطقه مهاباد مقاومت نشان دادند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از تعیین میزان MIC عصاره های شیرین بیان مناطق مختلف ایران می توان گفت مشکل مقاومت به دارو در میان گیاهان دارویی همانند داروهای شیمیایی دیده می شود. به علاوه هنگام استفاده از یک گیاه دارویی در درمان نوع خاصی از بیماری باید به رویشگاه آن توجه نمود تا بهترین اثر درمانی حاصل شود
نحوه مصرف شیرین بیان
خش مورد استفاده دارویی گیاه ریشه بیان ریشه و ریزوم آن است. عصاره گیاه شیرین بیان، با جوشاندن ریشه گیاه و تبخیر بخش عمده آب آن، به دست می آید که مادهای به رنگ سیاه مایل به قهوهای است، این ماده به دو صورت جامد و شیره عرضه برای استفاده دارویی عرضه میگردد. از این عصاره، در پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی استفاده میشود. از دیگر کاربردهای عصاره شیرین بیان، شیرین کردن فرآورده های غذایی و صنعت شیرینی و شکلات است، چون ۵۰ برابر شکر شیرینی دارد و علاوه بر این، خواص دارویی مفیدی هم دارد.
مضرات شیرین بیان
عصاره ریشه شیرین بیان می تواند باعث کاهش سطح پتاسیم در بدن شود که موجب ضعف عضلانی می شود. این وضعیت هیپوکالمی نامیده می شود. بر طبق برخی مطالعات، افرادی که ریشه شیرین بیان بیش از حد را در یک دوره دو هفته ای مصرف می کنند، رطوبت مایع و اختلالات متابولیسم را تجربه می کنند. مصرف بیش از حد شیرین بیان می تواند باعث فشار خون بالا، تورم و بی نظمی ضربان قلب شود. بسیاری از محصولات با طعم شیرین بیان مدرن طعم های طبیعی شیرین بیان را دارند، اما برخی از آنها هنوز با اسید گلیسیریزیز ساخته می شوند. در صورتی که کودکان زیر 10 سال به مقدار زیاد شیرین بیان مصرف کنند، باید به علت فشار خون بالا (بخوانید:مروری کامل بر فشار خون) پس از خوردن آن، در بیمارستان بستری شوند. زنان باردار یا شیرده باید از مصرف شیرین بیان بپرهیزند. افراد مبتلا به فشارخون (بخوانید: از کجا بفهمیم فشار خون داریم یا نه؟!) نیز باید از مصرف ریشه شیرین بیان بپرهیزند.
ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان لیست بلند بالایی از کاربردهای ثابت شده دارد و شاید یکی از گیاهان دارویی باشد که بیشترین بررسی روی آن صورت گرفته است. این گیاه برای رفع بسیاری از بیماریها به کار میرود، از جمله آسم، ناراحتی پای ورزشکاران، طاسی، بوی بد بدن، آماس کیسههای مفصلی، آفت دهان، خستگی مزمن، افسردگی، سرماخوردگی و آنفولانزا، سرفه، شوره سر، نفخ، ورم و التهاب لثه، پوسیدگی دندان، نقرس، سوزش قلب یا معده، ایدز، عفونت ویروسی، عفونت قارچی، زخم معده، مشکلات کبدی، بیماری لایم (نوعی عفونت اسپیروکتی است که چندسیستمی است. عامل آن بورلیا بورگدورفری به وسیله کنه ایگزودس منتقل میشود. آهو و موش در چرخه بیماری با اهمیت هستند. شروع بیماری با علائم پوستی به نام اریتما کرونیکوم میگرانس است که به نام «چشم گاو» هم شناخته میشود. بیمار تب، سردرد، سفتی گردن، میالژی، آرترالژی و اریتم مزمن مهاجر دارد. بیمار بعدها ممکن است تظاهرات مفصلی و عصبی نیز داشته باشد)، علایم یائسگی،، پسوریازیس (بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن سیگنالهای اشتباهی میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلولهای پوست میشود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلولهای پوستی از میزان ریختن آنها)، زونا (بیماری ویروسی است که عامل مولد آن عامل آبله مرغان است)، گلودرد، ورم زانو، سل، کاندیدیاز یا برفک (نوعی بیماری قارچی است. این بیماری توسط یک نوع قارچ مخمر بنام کاندیداآلبیکانس ایجاد میشود. این قارچ گاهی به شکل غیربیماریزا در دهان، واژن، کشاله ران و زیربغل ودیگر مناطق مرطوب پوست وجود دارد)، بزرگ شدن پروستات، التهاب و درمان ورم مفاصل. ریشه شیرین بیان حاوی بسیاری از ترکیبات ضد افسردگی است و جایگزینی عالی برای چای کوهی است. در این گیاه صدها ماده شفابخش بالقوه دیگر نیز شناسایی شده است که شامل ترکیباتی از فلانوئیدها و استرژونهای گیاهی مختلف (فیتواستروژن) میشوند. ترکیب درمانی اصلی این گیاه یعنی گلیسیرریزین (glycyrrhizin) که ۵۰ برابر شیرینتر از شکر است، تاثیرات مفید زیادی روی بدن دارد و باعث شده شیرین بیان گیاه ارزشمندی برای درمان بسیاری از بیماریها باشد. به نظر میرسد که برای اجتناب از کاهش ناگهانی هورمونهای غدد فوق کلیه مثل کورتیزول که اصلیترین هورمون بدن برای مبارزه با استرس است، میتوان از شیرین بیان استفاده کرد. همچنین این گیاه شهرت اثبات شدهای در درمان زخم معده دارد. شیرین بیان سطح اسید معده را پایین میآورد، سوزش معده و سوء هاضمه را کم میکند و به عنوان یک ضد یبوست ملایم عمل میکند. میتوان برای اسپاسم، التهاب و ناراحتی در لوله گوارش از آن استفاده کرد. این گیاه با افزایش شیره صفرا و کاهش سطح کلسترول تاثیر مثبتی روی کبد دارد. به نظر میرسد که شیرین بیان با افزایش سطح اینترفرون که یکی از مواد شیمیایی کلیدی سیستم ایمنی است و با ویروسهای مضر مقابله میکند، ایمنی بدن را ارتقا میدهد. همچنین حاوی آنتی اکسیدانها و فیتواستروژنهای خاصی است که میتوانند برخی از عملکردهای استروژنهای طبیعی بدن را انجام دهند و این امر بسیار در طی یائسگی مفید است. به نظر میرسد که اسید گلیسیرهیزینیک نیز از رشد بسیاری از باکتریها و ویروسهایی مثل آنفولانزای نوع A جلوگیری میکند. این گیاه با عملکرد آرام کننده و درمانی که در سیستم تنفسی دارد، ناراحتی و التهاب را کاهش میدهد و به همین خاطر در درمان سرفههای شدید، آسم و عفونت ریه به کار میرود. شیرین بیان عملی شبیه به آسپرین دارد و برای کاهش تب و دردهایی مثل سردرد مفید است. اثر ضد حساسیت آن بسیار برای تب یونجه، التهاب آلرژیک غشاء مخاطی بینی، ورم ملتحمه، آسمی که به علت انقباض عضلات جدارقصبه الریه ایجاد میشود، مفید است. احتمالا به خاطر عملکردی که روی غدد فوق کلیوی دارد میتواند مقاومت بدن را در برابر استرس افزایش دهد. میتوانید زمانی که تحت استرس احساسی یا فیزیکی هستید، بعد از جراحی با در طول دوره نقاهت یا وقتی که احساس خستگی یا کوفتگی میکنید، از آن استفاده کنید.
عرق شیرین بیان
1. طبع آن گرم و خشک است. 2. برای آنژین 10 گرم شیرینبیان را در 250 سیسی آب سرد ریخته حرارت میدهیم تا به جوش آید سپس 5 دقیقه بجوشد 12 ساعت بگذارید بماند سپس صاف نموده طی چند نوبت تا شب به مدت یک هفته بنوشید. 3. برای گرفتگی حنجره و صدا از روش شماره 2 استفاده شود. 4. برای عفونت گلو و برونشیت از روش شماره 2 استفاده شود. 5. برای یبوست مانند شماره 2 تهیه گردد یک استکان آخر شب و یک استکان صبح ناشتا بنوشید. 6. برای دل دردی که در اثر سوءهاضمه باشد یک فنجان از جوشانده ریشه شیرینبیان میل شود. طرز تهیه جوشانده ماننده شماره 2 میباشد. 7. جهت برطرف کردن سنگینی معده و هضم غذا بعد از غذا یک فنجان از جوشانده شیرینبیان میل شود. 8. مصرف شیرینبیان باعث طول عمر میشود. 9. برای خونریزی لثهها روزی 2 بار با جوشانده شیرینبیان دهانشویه شود و برای تهیه این محلول 20 گرم در200 سیسی آب سرد مخلوط کرده بجوشد 15 دقیقه دمکرده صاف نموده میل شود. 10. برای زکام از روش آنژین استفاده گردد. 11. برای درد مثانه از جوشانده شیرینبیان که شرح آن در روش شماره 2 آمده است استفاده کنند. 12. حبسالبول از روش شماره 2 استفاده گردد. 13. برای ورم و قرمزی چشم 50 گرم شیرینبیان در یک لیتر آب سرد جوشانده 12 ساعت بماند سپس صاف نموده چشم را بشوئید. 14. ریشه شیرینبیان 4 گرم در 250 سیسی آب سرد جوشانده سپس دمکرده هر 6 ساعت یک فنجان بنوشند خلطآور میباشد. 15. جهت زخم معده 3 گرم در 150 سیسی آب جوشانده دمکرده به مدت 12 ساعت بماند سپس روزی 3 فنجان بنوشید. 16. کسانی که فشار خون دارند از خوردن شیرینبیان خودداری کنند. 17. برای بیماران دیابتی شیرینبیان ممنوع میباشد. 18. کسانی که بحرانهای کبدی دارند منجمله صفرا و سیروز کبدی نباید استفاده کنند. 19. مدت استفاده شیرینبیان نباید بیش از 3 هفته باشد. 20. شیرینبیان تقویتکننده غدههای فوق کلیوی میباشد. 21. کسانی که میخواهند ترک دخانیات کنند هر زمان که میخواهند سیگار بکشند به جای آن ریشه شیرینبیان را بمکند. 22. خوردن شیرینبیان ضد سرطان است. 23. برای درمان زخم معده روزی 2 گرم شیرینبیان را با عسل مخلوط نموده میل کنند. 24. سعی کنید پوست ریشه شیرینبیان را جدا نموده از مغز آن استفاده کنید زیرا ممکن است پوست آن سمی باشد چون مار ریشه این گیاه را زیاد دوست دارد و خودش را به آن میمالد. 25. کسانی که فشار خون آنها بالا است بعد از خوردن شیرینبیان آب هندوانه بنوشند. 26. برای درمان لکههای سفید و زردی چشم برگ شیرینبیان را سائیده پودر آن را به چشم بکشند. 27. برای رفع بوی بد بدن، زیر بغل و بین انگشتان پا برگ شیرینبیان را به صورت ضماد بگذارید. 28. برای درمان سوختگیهای شدید برگ خشک شیرینبیان را سائیده با روغن زیتون مخلوط نموده به صورت مرهم بمالند. 29. برای درمان زخمها و بریدگی پودر برگ خشک شیرینبیان را بپاشید. 30. برای تقویت اعصاب ابتدا ریشه شیرینبیان را در آب سرد خیسانده سپس میجوشانیم 12 ساعت بماند صاف نموده و از این جوشانده روزی 3 فنجان بنوشند. 31. برای تقویت نیروی جنسی 40 گرم پودر شیرینبیان را با 150 گرم عسل مخلوط نموده روزی یک قاشق چایخوری میل شود. 32. برای جلای صورت 2 گرم ریشه شیرینبیان، یک گرم شکر، یک گرم رازیانه را در 200 سیسی آب خیسانده سپس حرارت داده صاف نموده روزی 3 فنجان بنوشند. 33. جهت افزایش ترشحات عادتماهانه ازجوشانده شیرینبیان بنوشند. 34. ربالسوس از عصاره شیرینبیان بدست میآید به این صورت که 80 گرم ریشه شیرینبیان را خرد نموده سپس در 800 گرم آب مقطر به مدت 12 ساعت خیسانده و باز مجدداً میگذاریم بماند تا تهنشین شود آنگاه آب صاف شده را با حرارت غیر مستقیم (بنماری) حرارت داده تا غلیظ شود این عصاره برای تمام مواردی که گفته شد مفید میباشد روزی 3 قاشق مرباخوری میل شود. 35. کسانی که تصلب شرائین دارند به مدت یک هفته از جوشانده شیرین بیان که در دستورهای قبلی آمده است میل کنند. 36. کسانی که فشارخون آنها پائین است از جوشانده شیرینبیان استفاده کنند. 37. برای تنگینفس از جوشانده شیرینبیان روزی 3 فنجان بنوشند. 38. برای جلوگیری از ریزش مو با جوشانده شیرین بیان موها را ماساژ دهید. 39. برای تبهای مزمن 2 گرم ریشه شیرین بیان را در 150 سیسی آب جوشانده 12 ساعت بماند سپس صاف نموده با 2 گرم ترنجبین مخلوط نموده در 2 نوبت میل شود. 40. ریشه شیرینبیان برای سرطان پوست، معده و خون مفید میباشد. 41. برای درمان انگل 50 گرم ریشه شیرینبیان و 50 گرم رازیانه را مخلوط نموده روزی 5 گرم به مدت 5 روز میل شود. 42. برای رفع بیماری بلغم شیرینبیان مفید میباشد. 43. جهت بواسیر از جوشانده شیرینبیان میل شود. 44. برای اسید اوریک از جوشانده شیرینبیان استفاده شود. 45. جهت سوزش مجاری ادرار 10 گرم شیرینبیان را در 250 سیسی آب سرد خیس نموده سپس با حرارت ملایم جوشانده 12 ساعت بماند صاف کرده با کمی عسل شیرین نموده میل شود. 46. برای ورم پروستات از روش شماره 45 استفاده شود.
قرص شیرین بیان
هر قرص گیاهی د-رگلیس حاوی ٣٨٠ مـیـلـیگـرم ریـشـه گـیـاه شیـریـن بـیـان (Glycyrrhiza Glabra) بوده که میزان گلیسیریزین آن به ٣ % کاهش یافته و دارای ۱۲- ۵/۸ میلی گرم گلیسیریزینیک اسید است.
شیره شیرین بیان
شیره شیرین بیان از جوشاندن ریشه های گیاه شیرین بیان به دست میاید و طعمی تلخ و شیرین! دارد.
از نظر کاربرد تفاوت چندانی میان مصرف شیره و ریشه شیرین بیان وجود ندارد و هر دو محصول دارای یک کاربرد میباشند.
از مهمترین اثرات به اثبات رسیده در خصوص شیرین بیان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
درمان زخم معده و کاهش ریسک ابتلا به سرطان معده
ضد میکروب هلیکوباکتر پیلوری (HP)
ضد یبوست، ضد نفخ، ضد سوء هاضمه و ضد ورم معده
ضد ترش کردن و سوزش معده
ضد آسم و تنگی نفس
بیشتر بخوانید : رازیانه و بارداری ♥ نعناع در طب سنتی ♥ بادرنجبویه در بارداری ♥ زنجبیل فشار خون ♥ دارچین و لکه بینی
- ۹۷/۰۳/۱۳